Vakantie met kinderen

Kindervakantie tips voor een leuke vakantie met kinderen.

Zonnebrand

Labels:

Bescherming tegen de zon is erg belangerijk. Naarmate iemand tijdens zijn kinderjaren vaker verbrand neemt de kans op huidkanker op oudere leeftijd toe. Op vakantie is het gevaar op zonnebrand vaak ook groter omdat de zon krachtiger wordt naarmaate je verder naar het zuiden gaat. Ook bij een beetje bewolking kan je kind daarom in zuidelijke landen al snel verbranden.

Niet alleen tijdens het zwemmen, maar ook bij het buiten spelen is zonnebrand erg belangerijk. Gebruik zonnebrand met een hoge beschermingsfactor speciaal voor kinderen. Smeer je kind verschillende keren per dag in, en in ieder geval elke keer na het zwemmen. Ook als je een waterbestendige zonnebrand gebruikt.

Daarna is het handig om een petje met oor flappen en nek flap mee te nemen. En een zonnebril met uv filter is ook belangerijk, UV straling is namelijk niet alleen schadelijk voor je huid, maar ook voor je ogen.

Heb je plannen om een tuinhuis te bouwen, kijk dan eens op onze andere website. Op Tuinhuis-site.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om een houten tuinhuisje te bouwen.