Vakantie met kinderen

Kindervakantie tips voor een leuke vakantie met kinderen.

Voeding op vakantie

Labels:

Gemakkelijk, lekker en gezond eten op vakantie kan best samengaan. Een aantal praktische tips.

Voor baby's is borstvoeding natuurlijk een aanrader. Borstvoeding is ideaal op reis, altijd bij de hand in de juiste hoeveelheden en temperatuur. En natuurlijk super hygienisch.

Is borstvoeding geen optie zorg dan dat je een thermoskannetje mee neemt. Dat kun je af en toe bijvullen met kokend water en door mengen met koud mineraalwater snel een flesje op de juiste temperatuur maken.

Is je kind iets ouder en drinkt het al gewone melk, neem dan op vakantie toch wat opvolgmelk mee. Verse melk is soms moeilijk te krijgen en houdbare melk smaakt heel anders. De smaak van opvolgmelk is wel bekend.

Voor iets oudere kinderen die al vaste voeding nodig hebben zijn er zeker mogelijkheden om het op vakantie wat makkelijker te doen, zonder meteen ongezond te worden.

In de biologische winkel vind je vaak verantwoorde en gezonde tussendoortjes die een iets langere reis een stuk eenvoudiger kunnen maken. Maar ook 'potjes' worden tegenwoordig steeds gezonder. En wist je dat je het niet eens perse hoeft op te warmen. Het is allemaal al bereid en kan dus zo gegeten worden.

Wordt er een paar dagen wat slechter gegeten dan hoeft dat nog niet zo'n hele ramp te zijn. Wat wel erg belangerijk is is goed te blijven drinken. Let wel op de kwaliteit van het water. Gebruik in het buitenland voor de zekerheid altijd mineraalwater.

Heb je plannen om een tuinhuis te bouwen, kijk dan eens op onze andere website. Op Tuinhuis-site.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om een houten tuinhuisje te bouwen.