Vakantie met kinderen

Kindervakantie tips voor een leuke vakantie met kinderen.

Met kind en ezel naar de top

Labels:

Hallo
Wandelen met kinderen en een ezel, een geweldige manier om een wandelvakantie te doen. Ik ben zo enthousiast geraakt dat ik een bedrijfje ben begonnen om mensen, die met een ezel willen lopen, te bemiddelen naar ezelverhuurders in Frankrijk, België en Nederland.
Ons gezin -twee dochters, die nu 8 en 11 jaar oud zijn en ouders Carolien en Adriaan- wandelt al met ezels vanaf dat onze oudste dochter 4,5 jaar was. Onze eerste vierdaagse tocht in de Franse Alpen (de jongste dochter - 2 jaar - zat in de draagrugzak) was overweldigend, vooral omdat we onze passie: wandelen in de bergen, ook met kinderen konden voortzetten. We hebben nog zeven tochten in de zomer, mei- en herfstvakanties gemaakt in verschillende Franse regio's. De kinderen kijken elke vakantie weer uit naar hun -nieuwe- ezel. Want zo'n dier mag soms een eigenzinnig reismaatje zijn, voor de kinderen is hij helemaal het einde. Ze lopen als kivieten en zorgen voor hun vriendje alsof het hun eigen huisdier is.
De meerdaagse trektochten gaan meestal langs gezellige gites of chambres d'hotes, waar een bed en heerlijk eten worden geserveerd door heel vriendelijke Fransen. Als je al meer outdoor-ervaring hebt, dan is kamperen ook een goede en vooral goedkopere optie. De ezel draagt de bagage en het kind als het te moe wordt om te lopen.
Een wandelvakantie met een ezel is enorm leuk, voor kinderen én voor hun ouders!
Kijk op: www.ezeltjetrekje.nl

Heb je plannen om een tuinhuis te bouwen, kijk dan eens op onze andere website. Op Tuinhuis-site.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om een houten tuinhuisje te bouwen.