Vakantie met kinderen

Kindervakantie tips voor een leuke vakantie met kinderen.

Kamperen met kinderen

Trok je vroeger met een tentje en een gasstelletje van camping naar camping? Met kinderen kun je nog steeds heel leuk kamperen. Je moet alleen wel met een aantal zaken rekening houden.

Voor met name kleinere kinderen is het heel belangerijk op de temperatuur te letten, op een dun matrasje wordt het 's nachts al snel te koud. Een kinderkampeerbedje is dan ook wel handig (en kan ook meteen als box dienen). Ga voor de veiligheid ook niet al te dicht bij water staan met kleine kinderen. Als ze al kunnen zwemmen is het natuurlijk wel erg leuk.

Ben je geen ervaren kampeerder dan is het handig om eerst eens wat proef te draaien dicht bij huis. Je merkt dan pas wat je vergeet. Het huren van een ingerichte tent is ook erg handig voor beginnende kampeerders. Je kunt dan redelijk comfortabel uitvinden of kamperen iets voor je is.

Voor kinderen tot een jaar of drie is het hoogtepunt van de vakantie vaak nog niet het leren kennen van nieuwe vriendjes. Je kan dan best rustige kampings uitzoeken en van de rust, ruimte en natuur genieten. Voor peuters is het vaak al wel leuk om wat meer organisatie er omheen te hebben. Zij kunnen er vaak juist erg van genieten even samen met andere kinderen vermaakt te worden.

Voor het uitzoeken van een camping kijk ook eens bij ons artikel 'Kindvriendelijke camping'. Een paar handige tips voor het kamperen met kinderen:

- Gebruik verschillende kleuren kratjes om spullen in op te bergen, zo kan je spullen naar soort of persoon makkelijk terug vinden.
- Neem voor kleine kinderen een flinke emmer mee om ze in te kunnen wassen.
- Ook voor wat grotere kinderen kan een potje nog erg handig zijn voor 's nachts.
- Neem een koelbox mee om eten goed te houden.

Heb je zelf nog meer handige tips voor kamperen met kinderen dan kun je ze hieronder toevoegen.

Heb je plannen om een tuinhuis te bouwen, kijk dan eens op onze andere website. Op Tuinhuis-site.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om een houten tuinhuisje te bouwen.